Испанските младежи са разделени по определени въпроси, докато се готвят за

...
Испанските младежи са разделени по определени въпроси, докато се готвят за
Коментари Харесай

Убежданията в Испания: Проучване на Euronews сочи, че в страната има разделение

Испанските младежи са разделени по избрани въпроси, до момента в който се готвят за европейските избори на 9 юни. Това сочат изследвания на Евронюз в страната. Разделението обаче е освен идеологическо, само че и от ден на ден полово. Политическите възгледи на младите мъже и дами се отдалечават от ден на ден. Вера, Едурне и Хайби са активистки на феминистката асоциация Pan y Rosas. Те са част от 40 % от дамите на възраст под 24 години в Испания, които се афишират за леви или извънредно леви.

 
Крайната десница от ден на ден прониква в избрани браншове със мощно консервативен дискурс, който слага под въпрос правата на дамите, на дамите мигранти, на ЛГТБИ общността и други.
Хайби Едит Ривас, Асоциация Пан и Росас

Докато младите дами все по-често избират леви разновидности, мъжете клонят повече към десницата. Диего Янес е ръководител на консервативната студентска асоциация Libertad sin Ira.

 
Радикалният феминизъм значи доста повече от това. Става дума по-скоро за демонизиране на фигурата на мъжа или за отнасяне на мъжете като нарушители, което накара доста младежи да премислят позициите си и да изберат малко по-консервативна позиция.
Диего Янес, асоциация Libertad sin Ira

Политиките за равнопоставеност на половете се трансфораха в централен детайл от дискурса на политическите партии.

 
Свидетели сме на политическа борба, в която полът се е трансформирал в артикулиращ детайл на спорове, които преди този момент са могли да бъдат разглеждани през друга призма.
Алфредо Рамос, социолог

С продължаващото феминизиране на левицата, извънредно десните партии от ден на ден се обръщат към младите мъже, които усещат, че привилегиите им са застрашени.

 
Има доста малко образци. Ако го съпоставим с разпространяването на образци в обществените медии, които са ориентирани към консервативната реорганизация на мъжествеността, има доста малко разновидности, които оферират други типове неустрашимост, в които младите мъже могат да се усещат приети.
Алфредо Рамос, социолог

Борбата за равнопоставеност сред половете измежду младежите може да има дълбоки последствия за политиките на Европейския съюз, отдалечавайки опцията за бъдеще, което наложително би трябвало да бъде споделено сред мъжете и дамите.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР